Ziekte en verlies in het gezin

Ziekte in het gezin

Als een ouder of kind getroffen wordt door een ernstige of levensbedreigende ziekte, heeft dit een enorme impact op elk gezinslid. Ieder beleeft dit op zijn of haar manier en uit gevoelens op zijn of haar eigen manier. Hoewel het leven om het gezin heen gewoon doorgaat, zoekt het gezin naar een nieuwe balans en probeert het gevoelens van onbegrip, angst, verdriet en soms boosheid een plek te geven.

Bovendien bestaat de kans dat alle aandacht naar de door ziekte getroffen persoon gaat. Het is heel begrijpelijk én logisch dat dit gebeurt. Als er meer kinderen in het gezin zijn, begrijpen zij dit, terwijl ze tegelijkertijd ook aandacht nodig hebben en niets liever willen dan dat alles weer als normaal is. Met het gezin samen werk ik aan een situatie waarin plaats is voor ieders gevoelens en waar alle gezinsleden voldoende aandacht krijgen om deze ingrijpende situatie te verwerken.

Wanneer iemand in het gezin komt te overlijden

Bij een ongeneeslijke ziekte van een gezinslid bied ik ondersteuning aan de kinderen in het gezin. Door te werken met spel, rituelen en creatieve opdrachten bereid ik ze voor op het naderende verlies. Bij voorkeur doe ik dit bij het gezin thuis, zodat de kinderen in hun eigen vertrouwde omgeving zijn.

Afspraak

Wil je een afspraak maken of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op.