Waarom Bloemenwind

Elk kind maakt van alles mee. 

Dit hoort bij opgroeien en het maakt kinderen wijs. Maar wanneer kinderen vervelende dingen meemaken en daar moeilijk mee om kunnen gaan, is dat niet alleen op dat moment heel onprettig, ook op latere leeftijd kan dit op allerlei manieren terugkomen en invloed hebben op de kwaliteit van hun leven. 

Header Waarom bloemenwind

Ouder en kind

Als ouder wil je dat je kind gelukkig is en lekker in zijn vel zit, zelfvertrouwen heeft en kan omgaan met de uitdagingen die op zijn pad komen. Natuurlijk wil je jouw rol als ouder zo goed mogelijk vormgeven zodat je weet dat jij alles hebt gedaan om je kind op een zo goed mogelijke manier voor te bereiden op zijn volwassenheid. Want dat is misschien wel de belangrijkste taak die we hebben als ouder. 

Kindertijd

De kindertijd en jongvolwassenheid is daarom misschien wel de belangrijkste periode in ons leven. In relatief korte tijd leren we ontzettend veel over onszelf en over de wereld om ons heen. We leggen de basis voor ons zelfvertrouwen, ons karakter en we leren hoe we kunnen omgaan met de dingen die het leven ons biedt. In onze jeugd wordt het fundament gelegd voor hoe we omgaan met anderen en met problemen, hoe we relaties ervaren en natuurlijk ook hoe we zoveel mogelijk kunnen genieten van het leven. 
Kindertijd waarom bloemenwind
Maar soms loopt het anders. Dat kan al bij de start (in de buik of de fase rondom de geboorte) van het leven van je kind zijn, of in zijn kinder- of pubertijd. Misschien wordt je kind gepest, of voelt hij zich onzeker, heeft weinig zelfvertrouwen. Of je kind heeft vaak last van buikpijn. Het kan ook zijn dat het je kind lastig lukt om een weg te vinden in alle emoties die hij ervaart. Of je kind heeft te maken met een verliessituatie door een scheiding, ziekte of een overleden dierbare. Het kunnen situaties zijn die je kind verdriet doen, uit balans brengen. Hoe fijn zou het dan zijn als hij daarin ondersteuning krijgt om daarmee om te gaan en tegelijkertijd ook zijn eigen kwaliteiten en kracht niet verliest.  
Roze bloem icoon
Paars bloem icoon
Geel bloem icoon

Wat kan ik voor je doen?

Vanuit de opleidingen die ik heb gevolgd, werk ik met verschillende werkvormen én met zelf ontwikkelde werkvormen. Ik werk op een manier die speels en luchtig is voor jonge kinderen en werk op een laagdrempelige manier met oudere kinderen, jongvolwassenen en volwassenen. Hiernaast werk ik ook vanuit mijn intuïtie en samen met mijn opgedane kennis combineer ik op deze manier het beste voor jou en/of je kind.