Zelfvertrouwen

Als ouder wil je graag dat je kind zelfvertrouwen heeft en goed in zijn vel zit.
Het is fijn om te zien als het lekker loopt op school en in de omgang met leeftijdsgenoten. Maar soms gaat het (tijdelijk) anders en raakt het je als ouder als je jouw kind ziet worstelen. Bijvoorbeeld als je kind last heeft van gevoelens van faalangst, zichzelf klein maakt, bang is om fouten te maken, of als het moeizaam gaat met klasgenootjes. 

Overal waar ik hij of zij schrijf, bedoel ik álle mensen.

Kwaliteiten - zelfvertrouwen

Kwaliteiten

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind weer ervaart hoe het is om weer zijn eigen kracht te voelen.
Dat het hem lukt om in verbinding te staan met zichzelf en met de mensen om hem heen. Ieder kind heeft zijn eigen mooie kwaliteiten en eigenschappen alleen lukt het je kind op dat moment niet om daarbij te komen.  

Weerbaarheid

Vaak zie ik na een paar afspraken de eigenwaarde en het zelfvertrouwen bij het kind weer toenemen. Er komt meer ontspanning en vertrouwen en hij heeft weer contact kunnen maken met zijn eigen prachtige kwaliteiten. Dit alles komt ook de weerbaarheid van het kind ten goede. 
Jongen met een arm vol brandhout

Reacties van ouders en kinderen

‘We hadden echt niet durven dromen dat onze dochter in zo’n korte tijd zo goed zou leren om voor haarzelf op te komen. Fantastisch om te zien!’ Familie de Laar 

‘In plaats van te zeggen dat ze het niet durft, wil ze het nu steeds vaker zelf proberen te doen. Het lijken kleine veranderingen, maar ze maakt reuzestappen’. Dank je wel’.