Vragen en antwoorden

Als ouder heb je natuurlijk vragen voordat je een afspraak maakt, vandaar hieronder de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan even contact met me op.

(Overal waar ik hij of zijn schrijven, bedoel ik álle mensen).

Waarvoor kan je bij Bloemenwind terecht?

FAQ volwassenen

Ben ik bij de sessie van mijn kind?

In principe werk ik alleen met je kind maar als je kind het nog spannend vindt, kan je er als ouder uiteraard bij blijven. Soms stel ik gedurende het traject voor om een afspraak met kind en ouder te maken maar dat kondig ik tijdig aan.

Hoelang duurt een afspraak?

Een afspraak voor een kind duurt 45 minuten.

Wat kan ik verwachten tijdens een afspraak voor mijn kind?

Afgestemd op de leeftijd van je kind gaan we aan het werk. Dit kan zijn met creatieve opdrachten, werkvormen, praten, soms ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen etc.

Mijn kind vertelt niet veel uit zichzelf, hoe weet ik hoe het gegaan is tijdens de afspraak?

Ik praat de ouder kort bij na de afspraak. Als er iets is wat belangrijk is om weten en er is geen tijd meer voor overleg, hebben we later de dag nog even contact met elkaar. In het oudergesprek gaan we uitgebreider in op hoe het gaat, wat ik waarneem en waar we naar toe werken.

Komt er ook een oudergesprek?

Ja. Na een aantal afspraken hebben we een oudergesprek. Dan gaan we dieper in op het proces van je kind, vertel ik wat we gedaan hebben, laat ik ook opdrachten en werkvormen zien en deel ik wat ik heb waargenomen tot nu toe. Natuurlijk is er dan ook uitgebreid te tijd om vragen te stellen.

Hoe kan ik thuis verder gaan met hetgeen mijn kind leert in de praktijk? 

Soms is het heel fijn om met bepaalde oefeningen verder te gaan thuis. Ik zal dat dan aangeven. En soms (ook al klinkt dit misschien tegenstrijdig voor je gevoel), is het ook goed om niet teveel druk erop te zetten, maar het proces de tijd te geven.

Kan ik ook een keer voor mijzelf een afspraak maken?

Ja dat kan. Ik werk met kinderen en met volwassenen.

De vorige keer merkte ik dat mijn kind een beetje moe was na de afspraak.

Dat kan gebeuren inderdaad. Een kind is eigenlijk hard aan het werk (in zichzelf) en dit vraagt soms de nodige energie. Vaak is het fijn om niet al te veel meer te hoeven doen na een afspraak in de praktijk. Kijk waar jouw kind behoefte aan heeft. Misschien is dat de ene keer rustig thuis zijn en de andere keer juist spelen.

Ik had een afspraak voor mijzelf in de praktijk en was wel moe daarna. Had dat hiermee te maken?

Ja, dat kan hiermee te maken hebben. Je bent bezig met innerlijke processen als we het hebben over persoonlijke thema’s, of over bewuste of onbewuste patronen. Dit vraagt soms energie.

Ik wil een afspraak voor mijzelf maken, wat kan ik verwachten?

Een afspraak voor een volwassene duurt 45 – 60 minuten. We praten over het onderwerp wat je graag wil bespreken en we kijken ook wat er op onbewust nivo speelt.

Wat mag nog

Wat mag nog bewust gemaakt worden?

Daar zit groei en ontwikkeling in. We hebben hier een gesprek over, maar ik kan ook andere werkvormen inzetten. Ook werk ik veel met ontspanningsoefeningen, yoga en mindfulness.

FAQ kinderen

Kan een van mijn ouders bij de afspraak blijven?

Ja hoor, dat kan natuurlijk.

Wat gaan we doen?

Praten, of juist niet praten als je dat niet wil, creatieve opdrachten, soms ook ontspanningsoefeningen als dat nodig is, soms ook oefeningen vanuit yoga of mindfulness, tekenen. Alles is afgestemd op je leeftijd.

Hoelang duurt een afspraak?

Een afspraak duurt 45 minuten.

Roze bloem icoon
Paars bloem icoon
Geel bloem icoon

Wat kan ik voor je doen?

Vanuit de opleidingen die ik heb gevolgd, werk ik met verschillende werkvormen én met zelf ontwikkelde werkvormen. Ik werk op een manier die speels en luchtig is voor jonge kinderen en werk op een laagdrempelige manier met oudere kinderen, jongvolwassenen en volwassenen. Hiernaast werk ik ook vanuit mijn intuïtie en samen met mijn opgedane kennis combineer ik op deze manier het beste voor jou en/of je kind.