Hooggevoeligheid bij volwassenen

Veel volwassenen herkennen zich in hooggevoeligheid. We lezen er ook steeds meer over. Iemand die erg gevoelig is, is gevoeliger voor indrukken en prikkels. Ook nemen ze meer details waar. Een hooggevoelig persoon is vaak gevoelig voor licht, geluid, geuren, hoe de sfeer is, hoe anderen zich voelen. Gebeurtenissen kunnen intens worden ervaren. Je kan last hebben van je gevoeligheid als je niet goed weet hoe om te gaan met alles wat jij voelt.  

Beleving

Als je hooggevoelig bent, ervaar je een sterkere emotionele beleving aan wat je opmerkt en kan het lijken alsof iedere indruk een emotie bij je teweegbrengt. De belevingen worden vaak intens ervaren. Dit is mooi als het bijvoorbeeld een beleving is die energie en plezier geeft. Maar er zijn ook innerlijke reacties die een gevoel geven van angst, schrik of verdriet. Ook die worden vaak intens ervaren. Je omgeving zal dit niet altijd begrijpen als ze niet weten dat je erg gevoelig bent.  
Beleving - hooggevoeligheid
Zenuwstelsel - Hooggevoeligheid

Zenuwstelsel

Als je erg gevoelig bent is je zenuwstelstel ook gevoeliger dan gemiddeld. De informatieverwerking verloopt nauwkeuriger (en uitgebreider!) dan bij een gemiddeld persoon.  Ook heb je meer tijd nodig om alle prikkels en indrukken te verwerken. Niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel en mentaal. 

Wat kan ik voor je doen?

Hoe zorg je voor je energie? Wat kan je hieraan zelf doen? Ik geef je praktische oefeningen en leg uit hoe het werkt in je energie.  
Ik leer je hoe je weerbaar kunt zijn in een wereld vol prikkels. Weerbaar maar tegelijkertijd ook jezelf blijven. Ook is het belangrijk de grens te herkennen tussen jezelf en de ander. Hooggevoeligheid heeft ook hele mooie kanten. Ik help je graag deze bij jezelf te ontdekken en een zo fijn mogelijk leven te creëren. Benieuwd hoe we dit kunnen doen? Neem contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.