Kindertekeningen

Ben je ook wel eens verbaasd over de tekening van je kind? En vraag je jezelf af waarom hij nou juist dát getekend heeft, of waarom hij juist voor die specifieke kleur gekozen heeft?

Waarvoor kan je bij Bloemenwind terecht?

wat betekend het blok Kindertekeningen uitleggen

Wat betekent het?

Een tekening zegt meer dan je denkt. In mijn werk analyseer ik tekeningen, die ik later ook bespreek met de ouder(s).

Hoe zit je kind in zijn vel? Wat is belangrijk en hoe neemt hij zijn omgeving waar? Hoe gaat hij met prikkels om? Zijn er gebeurtenissen geweest in zijn leven die nog steeds een rol spelen? Dit zijn slechts een paar voorbeelden van informatie die ik uit een tekening kan lezen.

Leer meer

Ben je nieuwsgierig naar de tekening van jouw kind? Zou je die graag willen laten uitleggen? Dat kan. In een gesprek van ongeveer 30 tot 45 minuten vertel ik je over wat de tekening van je kind laat zien. De kosten hiervoor bedragen € 20,-

Wil je het eens voor jezelf ervaren? Dat kan ook. In overleg teken je zelf een tekening en geef ik daarna terug wat ik zie wat er speelt en welke aandachtspunten er zijn.
Header kindertekeningen uitleggen

Wat kan ik voor je doen?

Ik leer kinderen én volwassenen hoe ze weerbaar kunnen zijn in een wereld vol prikkels. Weerbaar maar tegelijkertijd ook zichzelf blijven. Dat doen we onder andere met oefeningen. Ook is het belangrijk de grens te herkennen tussen henzelf en de ander. Omdat hoogsensitieve kinderen en volwassenen de ander goed aanvoelen en kunnen ze de neiging hebben voor de ander te willen zorgen. Onbewust nemen ze dan teveel op hun schouders. Ook dit komt ter sprake en gaan we samen onderzoeken of dat voor jou of jouw kind een aandachtspunt is.