Zelfvertrouwen

Als ouder wil je graag dat je kind zelfvertrouwen heeft. Dat je kind goed in zijn vel zit, het lekker loopt op school en in de omgang met leeftijdsgenoten. Maar soms gaat het (tijdelijk) anders en raakt het je als ouder wanneer je jouw kind ziet worstelen. Doordat het bijvoorbeeld moeilijk zelfvertrouwen kan voelen, bang is om fouten te maken, zich snel schaamt, of erg verlegen is.

Kracht, kwaliteiten en zelfvertrouwen

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind weer ervaart hoe is het om weer zijn eigen kracht te voelen. Want net als ieder kind heeft ook jouw kind zijn of haar eigen kwaliteiten en zelfvertrouwen, alleen voelt je kind het even niet!

Weerbaarheid

Vaak zie ik dat met een paar sessies de eigenwaarde en het zelfvertrouwen van het kind weer toenemen. Het kind reageert makkelijker en met meer ontspanning op situaties en krijgt hierdoor meer vertrouwen, wat de weerbaarheid van het kind ook ten goede komt.

Leeftijden

Ik begeleid kinderen vanaf 4 jaar tot en met de jongvolwassen leeftijd. Elke leeftijd vraagt een eigen benadering en een juist afgestemde werkwijze.