Verlies en rouw volwassenen

Verschillende soorten van verlies en rouw

Bij rouw denken we vaak aan het verliezen van een dierbaar persoon. Toch zijn er veel meer situaties waarbij een verlies gevoeld kan worden. Verlies van gezondheid, verlies van je werk, verlies van een geliefd huisdier, verlies van een vriendschap, verlies van een vertrouwde omgeving als je gaat verhuizen. Al deze situaties kunnen je gevoelens van verdriet en rouw geven.

Verlies en rouw volwassenen

Wanneer een dierbaar persoon overlijdt, of je gaat scheiden van je geliefde, staat voor je gevoel de wereld even stil. Niets is ingrijpender dan het verliezen van iemand van wie je houdt. Je moet je staande houden in een periode waarin alles ineens anders is en tegelijkertijd voel je de pijn en het gemis. Als gevoelens van gemis en verdriet je overspoelen, lukt het je dan om hiermee om te gaan? Kan je dit grote verlies een plek geven? Hoe verwerk je dit en hoe hervind je je kracht om je leven opnieuw vorm te geven?

Ondersteuning

Rouwen is vooral hard werken. Soms lukt je dit niet alleen en kan begeleiding hierbij helpend zijn. In mijn praktijk ondersteun ik volwassenen en kinderen in dit proces van (aankomend) verlies en rouw. Ook bied ik naast individuele sessies begeleiding aan aan het gezin, waarbij ik bij het gezin thuis kom indien dit wenselijk is.

Afspraak

Wil je een afspraak maken of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op.