Omgaan met gevoelens

Waarom reageert je kind met boosheid? Of is het snel overstuur? Soms is een kind niet goed in staat woorden te geven aan de mix van gevoelens die ze op dat moment ervaren. Er gebeurt iets, maar in plaats van er over te praten, volgt er een (heftige) boosheid, of komen de tranen al snel. Hoe komt dit? En wat kan je er aan doen?

Woorden geven aan gevoelens

Ik werk met kinderen op een prettige en laagdrempelige manier. Ik leer hoe ze woorden kunnen geven aan hun gevoelens. En wat gevoelens doen met je lichaam als je dit negeert, of in boosheid blijft hangen. Met diverse werkvormen ervaren ze waar hun gevoelens zitten in hun lichaam en of ze prettig of minder fijn voelen. Ik geef ze handvatten hoe ze hier mee om kunnen gaan. Zo voelen zich meer op hun gemak, ook met soms heftige emoties, die we allemaal wel eens ervaren.

Praten met je kind over gevoelens

Ook voor ouders is het fijn om manieren aangereikt te krijgen over hoe ze met hun kind kunnen praten over gevoelens en emoties. Vooral als een kind zich lastig kan uiten, of geen prater is

Kinderen op de basisschool en op de middelbare school

Kinderen tot einde basisschoolleeftijd leren veelal tijdens het spelen. Daarom werk ik veel met spel en creatieve opdrachten. Het kind speelt, maar tegelijk leert het veel over zichzelf en de eigen gevoelens die het heeft. Kinderen in de middelbare school leeftijd, zijn al meer in staat om te praten over hun gevoelens en al pratende zichzelf beter te begrijpen.

Afspraak

Wil je een afspraak maken of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op.