Bloemenwind voor jou?

In mijn praktijk zie ik kinderen en volwassenen, die allen hun unieke vraag, reden of behoefte hebben. Bijvoorbeeld als een kind vaak buikpijn heeft. Niet lekker in zijn vel zit. Of soms is een kind erg gevoelig en heeft het hier last van (hooggevoeligheid, hsp). Ook begeleid ik kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen die een verlieservaring gaan meemaken, of hebben meegemaakt. Dit kan een overlijden zijn, maar ook een scheiding van ouders, een verlies van gezondheid, of een verhuizing. Bij al deze gebeurtenissen is er sprake van gevoelens van verlies en rouw.

Soms kunnen kinderen moeilijk met hun emoties omgaan. Ze worden snel boos, of juist heel stil of overschreeuwen zichzelf. Ik leer kinderen hoe ze hun emoties kunnen herkennen en hoe ze ermee om kunnen gaan. Op die manier voelen ze zich sterker in zichzelf. En dat geeft meer zelfvertrouwen. Naast zelfvertrouwen mogen kinderen, en wij allemaal eigenlijk, leren empathisch te zijn naar jezelf. Zodat je niet alleen je zelfvertrouwen bouwt op hetgeen je neerzet als prestatie, maar dat je gevoelens hierover oké zijn voor je.

Ik heb ruime ervaring (onder andere in een kinderziekenhuis) in het werken met kinderen en jongeren met onverklaarbare lichamelijke klachten. Dit zijn klachten waar bij onderzoek door een arts geen lichamelijke oorzaak is gevonden. De huisarts noemt deze klachten SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. Somatisch betekent ‘lichamelijk’). Het zijn klachten die veel last kunnen geven. Denk aan buikpijn, moeheid, hoofdpijn. Gelukkig is er wel iets aan te doen. Wil je meer lezen over mijn werk met deze klachten, lees hier verder.

Maak direct een afspraak voor jou of je kind.

Waarom heeft mijn dochter Sanne buikpijn?

Ik zag Sanne voor het eerst vorig jaar. Een meisje van 11, heeft vaak buikpijn en wil niet altijd eten. Stilletjes komt ze binnen. Haar fijne gezicht grotendeels weggestopt onder haar lange haar. Ze gaat zitten en we beginnen met praten. Sanne is een gevoelig meisje. Voor sfeer, vriendinnen, omgeving, voeding. Als er teveel prikkels zijn, er meidengedoe is, of ze iets verkeerd eet: haar buik reageert. Vrijwel direct. Dit vindt ze vervelend. Soms is de buikpijn zo erg dat ze niet naar school kan. Kinderen die veel buikpijn hebben zijn geen vrienden met hun buik. Terwijl het helpend kan zijn op een andere manier naar de signalen van je buik te luisteren. Wat vertelt je buik je? Wat kan je zelf doen? Lees verder hieronder bij ‘kinderen en buikpijn’.